Mond4u. De mondygiëniste maakt uw mond weer gezond en fris
113
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-113,page-parent,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-239
 

Uw Mond

Het belang van een gezonde mond

Hoe gezonder de mond hoe beter. Veel voorkomende problemen in de mond zijn ontstoken tandvlees en een slechte adem. Bacteriën in de mond kunnen ontstoken tandvlees (gingivitis) veroorzaken en kunnen er zelfs voor zorgen dat het onderliggende kaakbot afbreekt (parodontitis).

U kunt bij ons terecht voor preventieve behandelingen maar ook voor het stopzetten van parodontitis. Maar ook voor gebitsreinigingen en parodontale behandelingen bent u bij Mond4U aan het juiste adres. Ook kunnen wij poetsadviezen en instructies geven aan kinderen met en zonder beugel.

Preventieve behandelingen

Mond4u kan de gezondheid van uw tanden en tandvlees beoordelen op tekenen van gingivitis en parodontitis.
De eerste tekenen van ontstoken tandvlees zijn roodheid, zwelling en bloeding. En vaak een vieze smaak. Als het tandvlees alleen oppervlakkig ontstoken is heeft u gingivitis. Wij kunnen u dan instructies en adviezen geven om uw gebit schoner te houden en zullen uw gebit uitgebreid reinigen en polijsten.

Wij werken met de nieuwste apparatuur. En om uw gebit te reinigen en polijsten kunnen we (als er geen of weinig) tandsteen zit gebruik maken van de Airflow. Met dit apparaat wordt op een heel milde manier uw gebit gereinigd/gepolijst.

Parodontale behandelingen

Als gingivitis lange tijd onbehandeld blijft kan u parodontitis krijgen. Het onderliggende kaakbot kan afbreken en tanden en kiezen kunnen verloren gaan. Om verdere afbraak van het parodontium en verlies van tanden/kiezen tegen te gaan is een uitgebreidere diepte reiniging/ initiële behandeling nodig.

Samen met u zullen we een behandelplan opstellen. We maken tijdens de intake een parodontiumstatus, waarbij we alle pockets in kaart brengen en de ernst van de parodontitis kunnen vaststellen, alsook het aantal benodigde behandelingen en de kosten voor u in kaart brengen.

Kwaliteitsregistraties

Wij zijn lid van de de Nederlandse vereniging van Mondhygiënisten (NVM). De NVM voert een actief beleid om de deskundigheid van mondhygiënisten te verhogen.

Tevens staat Mond4u ingeschreven in het Kwaliteitsregister Mondhygiënisten (KRM). Is uw mondhygiënist ingeschreven bij het KRM, dan kunt u er zeker van zijn dat zij uw mondverzorging professioneel en vakkundig uitvoert.

Om aan de kwaliteitseisen te voldoen volg ik meerdere cursussen en (na)scholingen per jaar om onze kennis op peil te houden en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Wilt u ook een schoon gebit en een gezonde mond?