Mond4u. De mondygiëniste maakt uw mond weer gezond en fris
493
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-493,page-child,parent-pageid-113,bridge-core-2.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-239
 

Een gezonde Mond

Een gezonde mond:

Het hebben van een gezonde mond is belangrijk om meerdere redenen. Uw algemene gezondheid en mondgezondheid kunnen van invloed zijn op elkaar. Onze visie is daarom: “Hoe gezonder uw mond hoe beter”.

Veel voorkomende problemen in de mond zijn ontstoken tandvlees en een slechte adem. Bacteriën in de mond kunnen ontstoken tandvlees (gingivitis) veroorzaken en kunnen er zelfs voor zorgen dat het onderliggende kaakbot afbreekt (parodontitis).

U kunt bij ons terecht voor preventieve behandelingen maar ook voor het stopzetten van parodontitis. Maar ook voor gebitsreinigingen en parodontale behandelingen bent u bij Mond4U aan het juiste adres. Ook kunnen wij poetsadviezen en instructies geven aan kinderen met en zonder beugel.

Gezond tandvlees:

Gezond tandvlees is mooi roze van kleur, ligt stevig om de tanden heen en zal niet bloeden bij bijvoorbeeld tandenpoetsen.

Parodontium:

Paradontium is het fundament van tanden en kiezen. Boven het tandvlees ligt de kroon van de tand of kies. Onder het tandvlees liggen het kaakbot en vezels. Samen zorgen zij voor de verankering van de tandwortel. De ruimte tussen de tand en het tandvlees in, noemt men de ‘pocket’. Een pocket ziet u het best als een ondiep zakje, in een normale gezonde situatie 0–3 mm diep.

Op de afbeelding ziet u de opbouw van het parodontium bij natuurlijke tanden (links) én bij implantaten (rechts)

Wilt u ook een schoon gebit en een gezonde mond?